Primăria Capitalei spune că cinci familii au fost relocate în locuințe, iar între timp Poliția Locală a început o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, pentru a identifica autorizațiile de funcționare.
„Primăria Municipiului București a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineață pe Strada Smârdan, pentru a fi cazați în locuințele de necesitate din Bd. Națiunilor Unite, întrucât locuințele lor au fost afectate de intervențiile asupra incendiului. Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, și care momentan este deconectat de la utilități. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfășoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranță si consolidare”, spun reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.
Personalul Direcției Generale de Asistență a Municipiului București a pus la dispoziția celor 17 persoane ceai și pături.
Potrivit sursei citate, Poliția Locală a început duminică o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcții și ale societăților Apa Nova, Enel și Distrigaz.
„Aceștia vor verifica autorizațiile de functionare și de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branșamentelor la rețelele de utilități. Precizăm că astel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancționate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanții Poliției Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizației de funcționare sau executarea de lucrări fără autorizație in Centrul Istoric”, mai spune municipalitatea.
Nouă autospeciale de stingere au intervenit pentru a stinge un incendiu produs la podul unei clădiri de pe strada Smțrdan din București, care era folosit ca spațiu pentru depozitare.
Flăcările s-au extins și la alt corp al imobilului. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, locatarii din clădirile învecinate au fost evacuate și nimeni nu a fost rănit.
Echipajele au intervenit pentru a stinge flăcările, atât din exterior, cu autoscara, cât și prin interiorul clădirii. Au fost închise branșamentele de alimentare cu gaze ale clădirilor afectate și ale celor învecinate.
„Am informat autoritățile locale despre manifestarea incendiului și măsurile realizate pentru gestionarea evenimentului. La fața locului sunt prezenți prefectul și viceprimarul Capitalei”, arată ISU București-Ilfov.
Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru a precizat că în acel imobil nu locuiește nimeni și era folosit ca depozit, însă dacă sunt familii ce locuiesc în vecinătate și sunt afectate, vor fi relocate.
„Clădirea nu este locuită, ca și club sau locuință, ci doar ca depozit. Nu sunt persoane afectate din cadrul clădirii.(…) Dpă ce pleacă pompierii, Primăria Capitalei, cu domnul viceprimar și cu firma de consolidări o să evalueze starea clădirilor, iar familiile afectate, dacă este necesar să fie relocate, vor primi locuințe de necesitate”, a declarat Speranța Cliseru, la Antena 3.